Γενικές Πληροφορίες

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ  ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΔΕΛΦΟΙ  107,5  ΧΛΜ (ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)  6-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
 Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από 5χλμ. στο κανάλι του Μόρνου, από το 7ο χλμ. περίπου έως το 12ο χλμ,

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 6-8 Αυγούστου  2021

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις Πλαταιές  την Παρασκευή 6  Αυγούστου 2021  τα μεσάνυχτα 00.00  προς Σάββατο 7 Αυγούστου , και ο  τερματισμός θα είναι στους Δελφούς , 
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου  7 Αυγούστου  2021  και ώρα  16.00

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 16 ωρών. 
 Οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Τα νούμερα των αθλητών και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα δοθούν την Παρασκευή  6 Αυγούστου  στην γραμματεία του αγώνα στις Πλαταιές , η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 19.00-23.00.  Απαραραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στην λίστα συμμετεχόντων και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομίκή συμμετοχή τους.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει  να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή.αφού πρώτα πάρουν το νούμερό τους.Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Παραλαβή των  drop-bags θα γίνει μέχρι τις 22.30.Μετά τις 22.30 δεν θα γίνει δεκτό κανένα πακέτο, κι αυτό γιατί όπως είναι κατανοητό θα πρέπει αυτά να προωθηθούν στους σταθμούς.
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση , και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή  σε τουλάχιστον δυο σημεία της διαδρομής.
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει σύντομη  τεχνική  ενημέρωση,  στον χώρο εκκίνησης, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Είναι υποχρεωτική η χρήση του φακού κεφαλής ή χειρός σε όλους τους αθλητές κατα την διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρουν κόκκινο μικρό φωτάκι στην πλάτη, ή ρούχα με αντανακλαστικά. Μή συμμόρφωση  επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Επίσης οι αθλητές καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κατά τις νυχτερινές ώρες ελαφρύ αντιανεμικό ή αδιάβροχο γιατί συχνά η θερμοκρασία το βράδυ στο βουνό πέφτει.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών την Παρασκευή  6/8/2021   από την Αθήνα στις Πλαταιές , το οποίο θα αναχωρήσει ώρα 19.00..00  από την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλεϋ ) και από τους Δελφούς στην Αθήνα,  την Κυριακή 9  Μαίου , μετά τις απονομές και το γεύμα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 19  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 6 σημεία νερού. 
Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται και  θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ. Επίσης θα υπάρχουν και κεντρικοί σταθμοί στους οποίους εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Αγ. Αννα στο  48.5 χλμ. ,  και Δίστομο στο 80 χλμ. , .
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.
Ακόμη, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)
Επίσης οι συνοδοί των αθλητών πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σταθμός που επιτρέπεται να βοηθήσουν τον αθλητή τους ,είναι ο σταθμός Νο 3 διασταύρωση Λεύκτρων στο 13ο χλμ. περίπου.Επίσης, δεν θα ακολουθήσουν την πορεία των αθλητών μέσα στο κανάλι του Μόρνου, ( χωματόδρομος) , αλλά θα φτάσουν στην διασταύρωση Λεύκτρων μέσω Καπαρελλίου. ( θα δωθούν οδηγίες πριν τον αγώνα.)

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι,  απαγορεύεται η στάθμευση των συνοδών για παροχή βοήθειας από τον σταθμό 21(Ζεμενό) έως τον σταθμο 24 (Ομφαλός)
Τέλος όλοι αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα και να συμμορφώνονται με αυτούς.Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών , ούτε επίσης να παρκάρουν και να τους περιμένουν παρά μόνο αυστηρά στους σταθμούς.Μη συμμόρφωση επιφέρει  ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Δάφνινο στεφάνι , η δάδα του Ευχίδα, μετάλλιο και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους έξι πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν  όλοι , και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα

.Eπίσης, όσοι ολοκληρώσουν τον αγώνα, θα πάρουν επιπλέον το συλλεκτικό μετάλλιο του δρόμου 9 Μουσών, στο οποίο θα απεικονίζεται η Ουρανία , Μούσα στην οποία θα είναι αφιερωμένος ο αγώνας 9 Μουσών. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έτρεξαν Ευχίδειο άθλο ή Δρόμο 9 Μουσών  το 2018, και  2019  και πήραν τα  αντίστοιχα μετάλλια  της Κλειούς, και της Ερατώς , να συνεχίσουν την συλλογή τους, με την Ουρανία,  αλλά και σε όσους  έρχονται για πρώτη φορά να την ξεκινήσουν!
Ολοι οι αθλητές θα πάρουν το μπλουζάκι του αγώνα , όπως επίσης και δώρα που θα προκείψουν από χορηγούς.

Οι απονομές των επάθλων  θα γίνουν την επομένη του αγώνα όπως συνηθίζουμε , Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί.Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή απονομών προκειμένου να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς  του αγώνα.Οι διοργανωτές δεν υποχρεούνται να αποστέλουν τα έπαθλα σε αθλητές που δεν παρευρέθηκαν στις απονομές.

 Την Κυριακή 8 Αυγούστου  , πριν τις απονομές θα προηγηθεί η τελετή αφής του Δελφικού φωτός -Υπεραποστάσεων , την οποία όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν  και  οφείλουν να είναι παρόντες διότι εκεί  θα γίνει η απονομή των δαδών!!  

 Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη 29η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία στην πόλη των Δελφών. Παρακαλούνται όλοι οι αθλητές να συμμετέχουν σε αυτά τα αθλητικά-πολιτιστικά δρώμενα τα οποία είναι αναπόσπαστο  μέρος του Ευχίδειου άθλου. Επίσης θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους αθλητές να φορούν στην αφή και την λαμπαδηδρομία το μπλουζάκι του αγώνα, για πιο εντυπωσιακό απότέλεσμα στις φωτογραφίες.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.
Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.
Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.
Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι 
γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: O Ευχίδειος άθλος διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμάν υπεραποστάσεων.Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

 

ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ  ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021. ΓΕΝΙΚΑ , ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

 

TOP