Γενικές Πληροφορίες

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ-ΑΘΛΟΣ  ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΔΕΛΦΟΙ 215 ΧΛΜ. 6-8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2021

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.

Η διαδρομή του Ευχίδειου υπέρ-άθλου κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από 5χλμ. ( 5+5 με την επιστροφή) στο κανάλι του Μόρνου, από το 96ο χλμ. περίπου έως το 101ο χλμ προς Πλαταιές, και από το 114ο χλμ .έως το 119ο χλμ περίπου στην επιστροφή για Δελφούς.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   6-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2021

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς την Παρασκευή  6 Αυγούστου  2021 το πρωί και ώρα 07.00
Ο τερματισμός θα είναι και πάλι στους Δελφούς , αφού οι δρομείς θα τρέξουν από τους Δελφούς έως τις Πλαταιές, όπου θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν.
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου  2021 και ώρα 19.00.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 36 ωρών. Αυτό έχει κατανεμηθεί έτσι ώστε ο αθλητής να έχει συνολικά 16 ώρες για την μισή διαδρομή Δελφοί-Πλαταιές, και 20 για την επιστροφή Πλαταιές-Δελφοί.
Επίσης οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

Ο Ευχίδειος  υπέρ-άθλος αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Σπάρταθλον με χρονικό όριο τις 33 ώρες για τους άνδρες και τις 34 ώρες για τις γυναίκες.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Οι αθλητές θα παραλάβουν τα νούμερα τους και το τσιπάκι για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση στους Δελφούς, την παραμονή του αγώνα Πέμπτη  5 Αυγούστου  2021. ( λεπτομέρειες για  τις ώρες παραλαβής και τον τόπο,  θα έχετε στο τελικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν τον αγώνα). Διευκρινίζεται, ότι νούμερα θα δοθούν μόνο την Πέμπτη 5/8/2021 σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν και σε καμία περίπτωση  πριν τον αγώνα στην εκκίνηση. Επίσης, οι αθλητές οφείλουν να παραλάβουν οι ίδιοι το νούμερο τους και όχι μέσω τρίτου, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπογράψουν την αίτηση τους και την υπεύθυνη δήλωση  απαλαγής από κάθε ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους 
σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει τότε να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή. Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Επειδή η διαδρομή είναι μπρος-πίσω καλό θα ήταν να αναγράφουν επάνω στο κάθε πακέτο για ποιά φορά είναι. Για παράδειγμα , μπορεί κάποιος να έχει δύο πακέτα στον ίδιο σταθμό, ένα όταν πηγαίνει και ένα όταν επιστρέφει. Για την διευκόλυνση όλων μας καλό θα ήταν αυτό να σημειώνεται.
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει τεχνική ενημέρωση, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση , και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή σε αρκετά σημεία της διαδρομής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Είναι υποχρεωτική η χρήση του φακού κεφαλής ή χειρός σε όλους τους αθλητές κατα την διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρουν κόκκινο μικρό φωτάκι στην πλάτη, ή ρούχα με αντανακλαστικά. Μή συμμόρφωση  επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Επίσης οι αθλητές καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κατά τις νυχτερινές ώρες ελαφρύ αντιανεμικό ή αδιάβροχο γιατί συχνά η θερμοκρασία το βράδυ στο βουνό πέφτει.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει μεταφορά των αθλητών την Πέμπτη  5/8/2021  από την Αθήνα στους Δελφούς και από τους Δελφούς στην Αθήνα την Κυριακή 8  Αυγούστου ,  για όσους αθλητές το επιλέξουν. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Πέμπτη 5/8 /2021 από την Πλατεία Καραισκάκη και ώρα 13.00 για τους Δελφούς.Την Κυριακή  8/8  ,θα αναχωρήσει από τους Δελφούς για Αθήνα μετά την γιορτή των απονομών και το γεύμα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 19Χ2  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 6Χ2 σημεία νερού. 
Οι σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά σε όλο το 36ωρο του αγώνα και προς τις δυο κατευθύνσεις.Στους σταθμούς οι αθλητές θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ. Επίσης θα υπάρχουν και κεντρικοί σταθμοί στους οποίους εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Αγ.Άννα στο 59 χλμ., Ξηρονομή στο 83,3 χλμ, Πλαταιές αναστροφή στο 107,5 χλμ, Ξηρονομή στο 131,7 χλμ, Αγ. Αννα στο  156 χλμ. , Δίστομο στο 187,5 χλμ. , .
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.
 Ενημερώνουμε  ότι αμέσως μετά την εκκίνηση, οι συνοδοί θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Δίστομο , από οπού θα μπορούν από εκεί και πέρα, να βοηθούν τους αθλητές τους σε κάθε σταθμό.
Απαγορεύεται επομένως η σταθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας πριν το Δίστομο.

Επίσης, κατά την επιστροφή, απαγορεύεται η στάθμευση των συνοδών για παροχή βοήθειας από τον σταθμό 21(Ζεμενό) έως τον αταθμό 24 (ομφαλός)
Τέλος, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)

ΕΠΑΘΛΑ: Δάφνινο στεφάνι , η δάδα του Ευχίδα, μετάλλιο και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές τερματίσουν τον αγώνα, ή εστω φτάσουν έως τις Πλαταιές θα πάρουν και το συλλεκτικό μετάλλιο του Δρόμου 9 Μουσών, στο οποίο θα απεικονίζεται η Μούσα Ουρανία ,στην οποία είναι αφιερωμένος το 2021 ο αντίστοιχος αγώνας.
Ολοι οι αθλητές θα πάρουν το μπλουζάκι του αγώνα , όπως επίσης και δώρα που θα προκείψουν από χορηγούς. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν την επομένη του αγώνα όπως συνηθίζουμε , Κυριακή 8 Αυγούστου  το πρωί. Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή,  προκειμένου  να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα. Οι διοργανωτές δεν υποχρεούνται να αποστέλουν τα έπαθλα σε αθλητές που δεν παρευρέθηκαν στις απονομές. Πριν τις απονομές θα προηγηθεί η τελετή αφής του Δελφικού φωτός την οποία όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν .
Αμέσως μετά τις απονομές θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.
Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.
γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ευχίδειος Υπέρ-άθλος διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμών υπεραποστάσεων.Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ  ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021. ΓΕΝΙΚΑ , ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

 

TOP