Πρόγραμμα

22ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 2022

ΔΡΟΜΟΣ 9 ΜΟΥΣΩΝ -ΚΑΛΛΙΟΠΗ 55 ΧΛΜ- 7 ΜΑΪΟΥ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

 

Σάββατο 7 Μαίου 2022

 

04.00-              Επιβίβαση των αθλητών στο πούλμαν για την μεταφορά τους στην Αρβανίτσα

                        Το πούλμαν θα βρίσκεται στην Πλαταία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο

                        Περοκέ και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλευ). ΠΡΟΣΟΧΗ!!

                        θα αναχωρήσει στις 04.00 ακριβώς.!!!Παρακαλόυμε να είστε έγκαιρα στο

                        σημείο αναχώρησης γιατί διαφορετικά θα χάσετε τον αγώνα!!

05.15-05.25    Αφιξη του λεωφορείου στις Πλαταιές, για να επιβιβαστούν σε αυτό για Αρβανίτσα,

                       οι αθλητές που το έχουν δηλώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Υπάρχει λίστα των αθλητών που θα

                       επιβιβαστούν, και δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν αθλητές που δεν το έχουν

                       δηλώσει.

 

06.30-06.45   Άφιξη των αθλητών στην Αρβανίτσα, στον χώρο εκκίνησης

 

06.45-07.30    παραλαβή αριθμών, προετοιμασία. Οι αθλητές , αφού ταχτοποιηθούν και

                        προετοιμαστούν θα πρέπει να βάλουν τα πράγματά τους στο πορτ παγκάζ του

                        λεωφορείου, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στον τερματισμό.

 

07.45-08.00     σύντομη ενημέρωσh

08.00               εκκίνηση του δρόμου 9 Μουσών

12.30-13.00    πιθανή άφιξη πρώτου δρομέα

16.00-             άφιξη τελευταίου δρομέα-κλείσιμο αγώνα

16.00- 16.30   Απονομη επάθλων στους νικητές-νικήτριες του αγώνα

16.30-20.00   Παροχή γεύματος σε όλους τους αθλητές στον χώρο τερματισμού

18.30-18.45    Αναχώρηση του λεωφορείου του αγώνα για την επιστροφή των αθλητών

       

 

 

22ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 6-7 ΜΑΪΟΥ 2022

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Αγαπητοί μας φίλοι, αθλητές και αθλήτριες, η ώρα για τον μεγάλο ιστορικό αγώνα πλησιάζει.

Η οργανωτική επιτροπή, έχει εργαστεί εντατικά και συνεχίζει να εργάζεται για έναν αγώνα που θα χαρείτε και θα σας μείνει αξέχαστος. Η διαδρομή είναι καταπράσινη και γεμάτη μυρωδιές της άνοιξης. Ο Ελικώνας, ο Παρνασσός οι όμορφοι Δελφοί και ένδοξες Πλαταιές σας περιμένουν.

Σας περιμένουμε κι εμείς με χαρά, να σας δούμε στην εκκίνηση!

Παρακάτω, σας ενημερώνουμε και σας δίνουμε ορισμένες οδηγίες, για την καλύτερη διεξαγωγή και των τριών αγώνων.

1. Τόσο οι αθλητές, όσο και οι συνοδοί θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα, οι οποίοι είναι διεθνείς και τηρούνται σε όλους τους αγώνες υπεραποστάσεων.

Ειδικά οι συνοδοί μπορούν να παρέχουν βοήθεια στους αθλητές τους ΜΟΝΟ στους σταθμούς ελέγχου και ανεφοδιασμού.

Δεν επιτρέπεται, να σταθμεύουν ενδιαμέσως των σταθμών , να πηγαίνουν με χαμηλή ταχύτητα ακολουθώντας τον αθλητή, με οποιοδήποτε όχημα , ή να κινούνται αντίστροφα της φοράς του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αθλητής κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Δεν επιτρέπεται επίσης, να σταθμεύουν μπροστά από τους σταθμούς, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία τους,

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν δηλωθεί από τους αθλητές.

Κατά την παραλαβή του αριθμού του, κάθε αθλητής που έχει συνοδό, θα παραλάβει και διαπίστευση για το συνοδό του. Οι διαπιστεύσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ευκρινές σημείο του αυτοκινήτου σε όλη την διάρκεια του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα επιτραπεί βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό.

Υποδείξεις και εντολές, οι αθλητές και οι συνοδοί δέχονται ΜΟΝΟ από τα διαπιστευμένα άτομα της οργανωτικής επιτροπής.

2. Ενημέρώνουμε τους αθλητές που θα τρέξουν τον Ευχίδειο Υπέρ-άθλο 215 χλμ. ότι στην αναστροφή, στους Δελφούς, δεν θα υπάρχει κεντρικός σταθμός, αλλά ένας απλός σταθμός, λόγω στενότητας χώρου. Κεντρικός σταθμός με φαγητό κλπ θα είναι ο πλησιέστερος μετά την αναστροφή , δηλαδή ο Ομφαλός.

3. Η διαδρομή διέρχεται για 5 χλμ. περίπου δίπλα από το κανάλι του Μόρνου. Οι συνοδοί δεν θα ακολουθήσουν τους αθλητές μέσα στο κανάλι του Μόρνου όπου είναι χωματόδρομος.

Θα βγούν και πάλι στην διαδρομή ακολουθώντας την άσφαλτο μέσω Καπαρελλίου.

4. Παρακαλούνται οι οδηγοί των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στον αγώνα, (συνοδοί, κριτές, εθελοντές, ) να έχουν αναμμένα τα αλάρμ σε όλη την διάρκεια της νύχτας.

5. Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν φακό κεφαλής, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για λόγους ασφάλειας, καθώς επίσης και ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ στην ενδυμασία τουςσε όλη την διάρκεια της νύχτας.ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η μή συμόρφωση με αυτό, θα επιφέρει αποκλεισμό, διότι οι συστάσεις από την Τραχαία, είναι ιδιαίτερα αυστηρές!!

6. Καλό θα ήταν να έχετε και κάποιο ελαφρύ αντιανεμικό για την νύχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες , γιατί συνήθως κάνει κρύο στον Ελικώνα το βράδυ.

7. Να τρέχετε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, εκτός από ένα κομμάτι στην εθνική οδό Διστόμου -Αράχωβας,'οπου υπάρχουν κλειστές στροφές. Η διαδρομή είναι καλά σηματοδοτημένη, και δεν υπάρχει περίπτωση σύγχισης, ώστε κάποιος να φύγει εκτός διαδρομής.

Παρακαλούμε να έχετε αυξημένη προσοχή στα σημεία Δομβραίνα-ξηρονομή , και αντιστρόφως για όσους τρέξουν τα 215 χλμ. καθώς και Αράχωβα-Δίστομο και αντιστρόφως για όσους τρέξουν τα 215 χλμ. γιατί εκεί τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Να τρέχετε στην ‘ακρη του δρόμου.

8. Μετά την εκκίνηση των 107,5 χλμ. στους Δελφούς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στους συνοδούς να σταθμεύουν για παροχή βοήθειας μέχρι το ΔΊΣΤΟΜΟ. Από εκεί και μετά μπορούν να βοηθούν τους αθλητές τους σε κάθε σταθμό, εκτός από τα σημεία νερού. Αυτό γίνεται, για να περιοριστεί η κίνηση στο επικίνδυνο σημείο Αράχωβα-Δίστομο.

Επίσης, μετά την εκκίνηση των 107,5 χλμ. παρακαλούνται οι συνοδοί να παραμείνουν στους Δελφούς για τουλάχιστον 45΄, και μετά να ξεκινήσουν.

Αυτό διότι τα αυτοκίνητα των συνοδών είναι πολλά, ο δρόμος στην Αράχωβα ιδιαίτερα στενός, με αποτέλεσμα να δημιουρηθεί κυκλοφοριακή συμφόριση, και ενόχληση τελικά προς τους αθλητές. Εξάλλου, όπως προαναφέραμε , η πρώτη επαφή με τον αθλητή θα γίνει στο Δίστομο, οπότε υπάρχει πολύς χρόνος για να φτάσουν οι συνοδοί στο Δίστομο και δεν υπάρχει λόγος να φύγουν αμέσως.

Μόνο τα αυτοκίνητα της Οργανωτικής επιτροπής θα φύγουν αμέσως!!

9. Υπάρχει μία μικρή μετατροπή σχετικά με την διαδρομή.Λίγο πριν τον τερμαρισμό που βρίσκεται στην είδοδο των Πλαταιών, θα στρίψετε δεξιά και θα μπείτε μέσα στο χωρίο (θα υπάρχει η ανάλογη σήμανση). Θα διασχίσετε τον κεντρικό δρόμο του χωριού και θα καταλήξετε στον τερματισμό.

10. Τα Νούμερα θα τα παραλάβετε:

Για τα 215χλμ: Θα δοθούν την Πέμπτη το απόγευμα 5/5/22 17.00-19.30 στις Πλαταιές στην Πλατεία του χωριου, για όσους βρίσκονται στην περιοχή ή μπορούν να έρθουν από την Πέμπτη.

Όσοι δεν μπορούν να έρθουν την Πέμπτη, θα τα παραλάβουν το πρωί της Παρασκευής στο χώρο εκκίνησης.

Για τα 107,5 χλμ. Τα νούμερα θα δοθούν στους Δελφούς στον 1ο όροφο του Δημαρχείου 19.30-22.45 την Παρασκευή 6/5 πριν τον αγώνα.

Για τα 55 χλμ. Τα νούμερα θα δοθούν στον χώρο εκκίνησης, Αρβανίτσα , 06.45-07.30

Και για τους τρεις αγώνες, μαζί με την παραλαβή των αριθμών μπορείτε όσοι έχετε drop bags για την διαδρομή να τα παραδώσετε στην γραμματεία. Τα πακέτα που θα παραδώσουν οι αθλητές για τους σταθμούς , πρέπει να είναι έτοιμα, και να αναγράφουν επάνω το όνομα και το νούμερο του σταθμού, καθώς και το νούμερο του αθλητή, καθαρά και ευκρινώς.

11. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θέλει να σταματήσει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο,είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το νούμερό του στον πλησιέστερο σταθμό, και να υπογράψει το ανάλογο έγγραφο αποχώρησης. Θα υπάρχει πούλμαν –σκούπα στο οποίο μπορούν να επιβιβάζονται όσοι τυχόν σταματήσουν την προσπάθειά τους.

Σε καμία περίπτωση δεν διακόπτουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε.

12. Όσοι αθλητές έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν το πούλμαν του αγώνα για την μετακίνηση τους, θα πρέπει να φροντίσουν να είναι στην ώρα τους, γιατί το λεωφορείο θα αναχωρίσει την προγραμματισμένη ώρα.

Όσοι έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν το λεωφορείο του αγώνα από τις Πλαταιές για να μεταφερθούν στην εκκίνηση του αγώνα τους, οφείλουν επίσης να είναι στην ώρα τους.

13. Ακόμη παρακαλούμε θερμά αυτούς που θα αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στις Πλαταιές να μην τα παρκάρουν στον χώρο τερματισμού.Θα υπάρχει χώρος για τα αυτοκίνητα , ώστε να μην ενοχλούν τον χώρο τερματισμού, που θα σας υποδειχθεί.

14. Οι αποσκευές των αθλητών των 107,5 χλμ και των 55 χλμ θα βρίσκονται στα πορτ παγκάζ των αντίστοιχων λεωφορείων.Εκεί θα τα αναζητήσετε αμέσως μετά τον τερματισμό σας.

Οι αποσκευές των αθλητών των 215 χλμ. θα φυλαχθούν στις Πλαταιές.

Παρακαλούμε μην έχετε στις αποσκευές σας ή στα drop bags σας πράγματα αξίας ή απαραίτητα. ( ρολόγια, κινητά, κλειδιά, φωτογραφικές μηχανές κλπ). Η οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που χαθούν.

15. Όσοι επιθυμούν , μπορούν να κάνουν ντους μετά τον τερματισμό τους στο ξενοδοχείο “Αντζελίνα”που βρίσκεται στις Πλαταιές περίπου 800μ. από τον τερματισμό, όπου έχουν κρατηθεί δωμάτια γι αυτόν τον λόγο.

16. Ολοι μας, αθλητές, συνοδοί, κριτές, θα πρέπει να σεβόμαστε τη φύση και να μην αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια.

17. Οι απονομές των νικητών/τριών των αγώνων θα γίνουν στο χώρο τερματισμού στις 16.00, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον οι δύο αγώνες , τα 55 χλμ και τα 107,5. και σίγουρα θα έχουν τερματίσει και αρκετοί από τα 215.

Μετά τις απονομές θα δοθεί το γεύμα προς όλους του αθλητές και στους συνοδούς που έχουν καταβάλει το ποσόν για το γεύμα. Το γεύμα θα γίνει στο χώρο τερματισμού από catεring.

Για την είσοδό σας, προκειμένου να γευματίσετε, θα σας δοθεί μαζί με το νούμερό σας και μία κάρτα για το γεύμα, την οποία θα πρέπει να παραδώσετε στο προσωπικό για να φάτε. Γι αυτό παρακαλούμε να την φυλάξετε και να μην την ΄χασετε!!

Το catering θα παραμείνει μέχρι τις 20.00 προκειμένου να γευματίσουν και οι τελευταίοι από τα 215 χλμ.

18. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση, βιντεοσκόπιση από επαγγελματία χωρίς την άδεια των διοργανωτών.

 

Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP