Περιγραφή Διαδρομής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

    Η διαδρομή του δρόμου 9 Μουσών- Καλλιόπη είναι ταυτόσημη με την διαδρομή του Ευχίδειου άθλου και είναι ασφάλτινη, εκτός από 5 χλμ. χωματόδρομο στο κανάλι του Μόρνου. Η φορά του αγώνα  φέτος, είναι με κατεύθυνση και τερματισμό στις Πλαταιές. Λόγω της αλλαγής της φοράς, για φέτος τουλάχιστον , η διαδρομή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολη!  Μάλλον η Καλλιόπη , θέλει να είναι ευγενική μαζί σας!!

Ετσι λοιπόν η διαδρομή σχεδόν όλη είναι είτε κατηφόρα, είτε ίσιωμα, με μόνη εξαίρεση μία ήπια ανηφόρα ενός χλμ.  περίπου πριν τον τερματισμό. Προσφέρεται λοιπόν η Καλλιόπη για καλούς χρόνους για τους πιο εμπειρους, και για πιο άνετο και ξεκούραστο τερματισμό για τους αρχάριους στις υπεραποστάσεις.

Για το 2022 η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Αρβανίτσα, οροπέδιο μοναδικής ομορφιάς, το οροπέδιο των Μουσών ,μέσα στο ελατοδάσος του μυθικού βουνού των Μουσών Ελικώνα!

      Σε λίγο, η διαδρομή αρχίζει να κατηφορίζει και μετά από 7χλμ. περίπου, φτάνουμε στην Αγ. Άννα , ένα ακόμη πανέμορφο ορεινό χωριό μέσα στα έλατα.  Λίγα χιλίομετρα μετά την Αγ. Άννα, αρχίζει πλέον η διαδρομή να κατηφορίζει . Τρέχουμε σε κατηφορικές κορδέλες, με όμορφη θέα στον Κορινθιακό κόλπο.. Οταν οι κατηφόρες τελειώσουν,  οι δρομείς θα φτάσουν στην ιστορική Θίσβη, αμέσως μετά Δομβραίνα και Ξηρονομή. Σε 6 χλμ περίπου διασχίζοντας ελαιώνες θα συναντήσουν την Ελλοπία

Συνεχίζοντας , περνούν μπροστά από το Τρόπαιο Λεύκτρων (μνημείο που στήθηκε στο πεδίο της μάχης των Λεύκτρων από τους Θηβαίους με αργηγό τον Επαμεινώνδα μετά την νίκη τους εναντίον των Λακεδαιμονίων) , για να φτάσουν  αμέσως μετά στο χωματόδρομο έχοντας δίπλα τους το κανάλι του Μόρνου.

Σε πολύ λίγο μετά την έξοδο τους από το κανάλι ,θα δουν από μακριά τις ένδοξες Πλαταιές, και το πεδίο της μάχης. Εχουν απομείνει πλέον μόνο 5 χλμ. για τον τερματισμό.

Θα διασχίσουν τον κάμπο των Πλαταιών και η τελευταία ανηφόρα θα τους οδηγήσει στον τερματισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

TOP